Blogs
Laat je inspireren door onze kennis van kruiden. Wij vertellen elke maand meerdere malen over hoe de kruiden te gebruiken, waar je het beste terecht kunt en welke boeken en tips je het beste kunt gebruiken.
Panch phoron, vijfkruidenmengsel
In ons nieuwste e-book ‘De vergeten komijn’ wordt ook Panch phoron genoemd, een kruidenmengsel uit Bengalen waar zowel meestal gewone komijn en...
Kruidenbitter, voor je spijsvertering en voor het lekker …
Weet je nog? ... Naar aanleiding van een post op Facebook over grapefruit in bittertjes kregen wij een aantal vragen over bittertjes. Hieronder wat...
De vergeten komijn
Een wereld van kruiden: de vergeten komijn Wat weet jij van komijn, behalve dat er komijnekaas is? Zelf ben ik van het kruidenmixen uit allerlei...
Kruiden in de keuken
Pasta en Pesto
Pesto is een heerlijke saus op basis van basilicum, maar er zijn...
Waarom een kruidenmix gebruiken voor je pastagerechten?
Het gebruik van een kruidenmix voor pastagerechten heeft verschillende...
Wat is oxymel?
Wel eens gehoord van ‘oxymel’? Oxymel heeft een lange geschiedenis die...
Kruidentuinen
De kruidentuin en milieuvriendelijkheid
Tuinen gewijd aan kruiden bieden een schat aan kennis over duurzaam...
Waarom zou je een kruidentuin bezoeken?
Warom een kruidentuin bezoeken een rijke ervaring kan zijn....
Florae – Theetuin met wilde planten en kruiden
Welkom in de vegan/raw vegan theetuin, mét wilde planten en zónder...
Verder zoeken in onze database